Home 9 op de tast

De expositie Op de tast is door Machtelt Halewijn en kinderen aangeboden aan Ron Jagers.

Op de tast vindt plaats in het Rietveld-paviljoen in Amersfoort van 30 oktober tot en met 14 november.

De opening

De filosoof Onno Zijlstra en Ron Jagers in gesprek

Het duel tussen Lucas Bolsius en Ron Jagers

Al lange tijd voeren Harmen Zijp en Ron Jagers het gesprek over kunst en politiek. Te volgen via www.maarwaaromdan.nl. Ter gelegenheid van Op de tast/Kloppend Hart heeft Harmen een en ander tegen het licht gehouden. Zijn we er in al die jaren iets mee opgeschoten? Een denksnack.

De finissage. Het pyrospectief. Een definitieve streep door de analoge fotografie en de straatfotografie

Het slotwoord van Machtelt Halewijn

Het is nacht. De wereld is donker, een pikzwarte nacht. Je bent in slaap. Je hart klopt. Je longen filteren de zuurstof. Geluiden dringen onbewust tot je door. Je neemt tintelende geuren waar. Je voelt de warmte van je dekens.

De menselijke zintuigen zijn zo basaal. We beseffen vaak niet eens dat ze ons door de wereld leiden. We zien elk moment, maar beseffen het nauwelijks. We horen elk moment, maar we beseffen het nauwelijks. We ruiken elk moment, maar we beseffen het nauwelijks. We voelen, maar we beseffen het nauwelijks.
Alles wat we doen is bijna achteloos. We zijn drukker met begrippen als geld verdienen dan met de werkelijkheid van alledag: zonder zien knallen we tegen de muur, zonder horen weten we niet welke richting we op moeten, zonder voelen verbranden we in het zonlicht, zonder…

De longen worden gevormd in de eerste vier weken van de embryonale ontwikkeling. De huid ontwikkelt zich uit dezelfde celstructuur. Longen en huid hebben meer gemeen dan veel mensen weten. Longen = ademhaling. Huid = voelen. Ogen = zien.

Op de tast laat zien dat het latere werk van hem doordesemd is met ademen, voelen en zien.

huid & fotografie

huid & fotografie

Huid Fotografen hebben de neiging om het werk te printen op glad, glossy materiaal. Je kijkt er naar en je voelt kou. De coronacrisis heeft ons doen beseffen hoe belangrijk huid is. Huidhonger. Je wilt de ander ervaren en welk zintuig helpt je daar als beste bij? Een...

pseudo 3d fotografie

pseudo 3d fotografie

Stoel De print is op zijde. Gedrapeerd over de stoel van papiermache krijgt het 2d beeld een 3d impressie.

3d fotografie

3d fotografie

Processiezuilen De processiezuilen zijn een mooi voorbeeld van 3d fotografie. Dit type fotografie vraagt erom dat ze ruimtelijk 'afgedrukt' wordt. Weg van de traditionele print. 3D fotografie in de ruimte maakt het tastbaar.

Bezoek voor een uitgebreid overzicht van het fotografische werk van Ron Jagers zijn website
Het grafische werk van Ron Jagers vindt u op de website KEES, bureau voor grafisch ontwerp

Mail naar ron@ronjagers.nl